Öten stoppolni

t1
december 10th, 2015
|

A Balatonkenesén rendezett Közgáz Évzáró Fesztiválról, öten indultunk el Budapestre azzal a szándékkal, hogy stoppal menjünk haza.

A partról felsétáltunk a főútra, ahol az első autó meg is állt nekünk: egy sárga suzuki, a “mi autónk”.  A sofőrünk Béla, a balatonakarattyai körforgalomig ment, így bevállalta, hogy elvisz mindannyiunkat. A körforgalomtól 50 méterre folytattuk a megkezdett stoppolásunkat, ami néhány percig tartott, mert megállt egy fehér kisbusz. Nem Budapestre mentek, de elvittek minket pár kilométerrel odébb, az autópálya lehajtóig, ahol biztosan “pillanatok alatt” kapunk fuvart.

IMG_5689

A felhajtónál, a legveszélyesebb helyen is próbálkoztunk, de nem sok sikerrel. Senki nem akart minket felvenni, emiatt visszamentünk oda, ahol meg is tudnak állni az autók. Körülbelül egy fel órát varunk, mire megállt az első kocsi:

IMG_5763

Igen, egy fullosan felújított Volkswagen T1-es hippibusz. Alig hittük a szemünknek, de megtörtént! Tibi, egy bogártalálkozóról tartott éppen haza, Velencére és mindig felveszi a stopposokat! Most minket:


IMG_5695

Velencén, egy benzinkútnál rakott ki minket Tibi, ahol állt egy másik hippibusz.

IMG_5715

Amint kiszálltunk a kocsiból, odamentünk a T2-es autóhoz, amiben két velünk egykorú srác ült. Megkérdeztünk, hogy nem tudnának-e elvinni minket, de azt mondták, hogy sajnos csak egy hely van és nem Budapestre, hanem Budakeszire tartanak.

– Micsoda?! Budakeszire?! Én is oda megyek!

– Akkor jössz velünk, ülj be leghátra!

IMG_4204

Útközben kiderült, hogy ugyan abba az utcába megyünk, így házunk bejárata előtt szálltam ki. 

Ezért ajánlom mindenkinek a RandomTrip-et. Soha nem tudhatod, kibe futsz bele és milyen élmények érnek az út során. A többi túlélőt sem kell félteni, őket is házig vitték, ráadásul még egy-egy doboz sört is kaptak a sofőrtől.

IMG_5696

5 fesztiválozó, 4 autó, 3 átszállás, 2 óra, 1 örök emlék! Na ilyen az élet a komfortzónán túl..

 

#uhlárZoltán

Leave a comment: