400 marha költözik

FullSizeRender (5)
június 3rd, 2016
|

Május 21-i hétvégén Tiszaugon jártunk, ahol közel 400 szürke marhát költöztettünk át a nyári legelőhelyükre. A 23 kilométeres távon több mint 20 ember segédkezett velünk együtt. Hihetetlenül kalandos élményben volt részünk, amit a környékbeliek csodálatos vendégszeretete fűszerezett meg:

Vivi ötlete volt a gulyahajtás, az enyém meg a stoppolás

A szürke marha költöztetés szombat reggel kezdődött, ezért úgy döntöttünk, hogy már pénteken délután lemegyünk Tiszaugra, ahová 3 fuvarral jutottunk el Budapestről. Először Robival utaztunk, akinek mi voltunk az élete első stopposai, majd Timivel (és a 4 éves kisfiával), aki műrepülő versenyző. Megígérte, hogy elvisz minket repülni valamikor. Végül János vett fel minket, aki miután megtudta, hogy még nincs szállásunk, felajánlotta, hogy odaadja a nyaralójának a kulcsát és ott aludhatunk, ha nem találunk szabad szobát a környéken.

letöltés

Erre azonban nem volt szükségünk, mert a Club Hotel Pegasusban kaptunk szállást 2 éjszakára.

IMG_2912

Átvettük a szobánkat és utána besétáltunk a 900 fős kis faluba. A Zöldelefánt Vendéglőben ettünk egy nagyon finom házi készítésű pizzát, miközben barátkoztunk a helyiekkel. Ők tanácsolták nekünk, hogy másnap kora reggel nézzük meg a napfelkeltét, mert csodálatos látvány.

Igazuk volt.

A photo posted by ZOltan Uhlar (@zoltanuhlar) on

A parton megreggeliztünk, majd elsétáltunk az esemény helyszínére. 9 órakor elkezdtük hajtani a marhákat, amiről Benkő Vivien természetfotós készítette a képeket:

Én egy videót csináltam az eseményről, ami a bejegyzés elején volt látható. Csak pár képet lőttem a hajtásról:

🐮

A photo posted by ZOltan Uhlar (@zoltanuhlar) on

Miután megérkeztünk a nyári legelőre, egy traktorral indultunk vissza a faluba. Viszont az esőzések miatt olyan sár volt, hogy elakadtunk, így újabb pár kilométeres séta után kisbusszal szedtek össze minket, hajtókat és vittek vissza Tiszaugra. Közös vacsorával zártuk ezt a fantasztikus napot. Mi más is lett volna a menü, mint egy ízes marhapörkölt!

letöltés (1)

Másnap a Marton családdal autóztunk Budapestre, akik Tiszaugon láttak minket a vendéglőben, ezért megálltak nekünk. Kecskemétre mentek, de útközben kitalálták, hogy feljönnek az Ikeába és elvisznek minket, mert így többet tudunk beszélgetni. Ez nagyon jól esett nekünk!

IMG_1291

Köszönjük még egyszer mindenkinek a segítséget és a vendégszeretetet! Hamarosan újra találkozunk!


A Földvári Tanya állatait 2016. novemberében költöztetik vissza a téli legelőhelyükre. Amennyiben érdekel a pontos időpont, iratkozz fel a facebook oldalunkra: www.facebook.com/UrbanSurvivorsHu


#UhlárZOltán

Leave a comment: