24 Hours in Sopron

IMG_3615 (2)
június 2nd, 2016
|

Januárban a hűség városában járunk Áronnal és Gergővel. Egy teljes napot töltöttünk el Sopronban úgy, hogy mindenhol egy doboz energiaitallal fizettünk:

Budapestről stoppal vágtunk neki az útnak

A fővárosból 5 fuvarral jutottunk el Sopronig, hála Mihálynak, Margónak, Andrásnak, Daninak és Zsoltinak, akik felvettek minket. Az utolsó “sofőrünk” Farádra ment, viszont olvasott egy cikket rólunk a Kisalföldben, így jófejségből tett egy számára oda-vissza 100 kilométeres kitérőt, s elvitt bennünket a végállomásra. Zsolti a Fagus Hotelt ajánlotta nekünk szállásnak, ezért egyenesen a szálloda előtt rakott ki minket és útravalóul odaadta nekünk az újságját, amiben benne voltunk.

A szálloda menedzserének elmeséltük az utunkat és a tervünket az egy napos kirándulásról. A sztori bejött neki, így kaptunk szállást (6 energiaitalért cserébe). Miután elfoglaltuk a szuper kis szobánkat elindultunk a belvárosba. Pont jött a busz, így felszálltunk rá és elmeséltük a vezetőnek, mit is csinálunk. A 3 perc beszélgetés után derült csak ki, hogy Ő is olvasta a cikket, ezért elvitt minket a központba. Nem szerette az energiaitalt, de emlékbe elfogadott egyet, amit aláírva odaadtunk neki.

 IMG_5707

 

Az első étterembe bementünk, ami a Perkovátz-ház volt, ahol úgy fogadtak minket, hogy “A vándorok? Már vártunk Titeket!” Hihetetlen volt számunkra. A kedves alkalmazottak rögtön leültettek minket és már tálalták is az isteni finom vacsorát.

FullSizeRender (2) (1)

 

Az estét a Gázfröccsben, majd Búgócsigában folytattuk, ahol több korunkbelivel is sikerült összebarátkoznunk és egy jót bulizunk.

IMG_5716

 

 Másnap reggel élveztük a szálloda wellness szolgáltatásait, majd kirándultunk egy nagyon a gyönyörű hóesésben.

FullSizeRender (1) (1)

 

Délután 5 óra körül kezdtünk el hazastoppolni, viszont egy órán keresztül senki nem vett fel minket, s közben odajött hozzánk egy nagyon kedves soproni lány (aki már egy ideje nézett minket a buszmegállóból), hogy had fotózzon le minket és kirakja a facebook oldalára, hogy hátha valamelyik ismerőse elvisz minket.

 

Köszi

 

Végül nem egy ismerőse vitt el minket, hanem megállt egy fiatalabb lány, Kata, aki még soha nem vett fel stopposokat, de megsajnált minket és elvitt minket pár faluval arrébb, Nagycenkig a benzinkúra, ahol fél óra várakozás után, egy másik hölgy, Klára vitt el minket Bábolnáig. /Két hölgy egymás után, hihetetlen./ Bábolnától Nándor és barátnője hozott haza minket Budapestre.

 

Felejthetetlen volt az egy napos kirándulásunk

Köszönjük még egyszer mindenkinek a segítséget! Köszönjük a vacsorát a Perkovátz-Háznak, köszönjük az italokat a Gázfröccsnek, köszönjük a bulit a Búgócsiga Akusztik Gardennek, köszönjük a szállást, a reggelit, az ebédet és a wellnesst a Hotel Fagus Wellnessnek, valamint köszönjük a fuvart: Mihálynak, Margónak, Andrásnak, Daninak, Zsoltinak, Katának, Klárinak és Nándornak!


Útiköltség: vonattal – 5900 Ft, telekocsival – 2800 Ft, stoppal – 0 Ft / fejenként egy útra

Szállás: 27 000 Ft / 3 ágyas szoba + reggeli + wellness

Étel-ital: 15 000 Ft / 3 főre vacsora, italozás, ebéd


#UhlárZOltán

Leave a comment: